Inrichting Slaapkamer ~ Schilder- en Decoratiewerken

Inrichting Slaapkamer

Zoals bij vele zelfstandigen het geval is, wordt bijna enkel gedacht aan de klanten. Maar op een dag kwam de langverwachte vraag: "Zouden we nu niet eens zelf na al die tijd onze kamer schilderen?"

Zoals je kan zien op onderstaande foto was het duidelijk dat dit inderdaad wel eens nodig was.



Bijgevolg begon ik alles uit te plamuren en grondlagen aan te leggen. Na vele kleurenstudies en experimenteren op houten plankjes kwam ik uiteindelijk tot een kleurenkeuze waar iedereen heel gelukkig mee was.



Het betreft namelijk een kamer met een raam in het noorden. Je hebt dus een relatief constante lichtsterkte in de kamer. Natuurlijk heb je ook het erg sterke licht niet waardoor het werken met zeer donkere kleuren een erg donkere indruk zou geven.

Daardoor opteerden we om 1 muur volledig in te richten met een speciaal ontworpen inbouwkast die ik nadien in een lichtbruin-beige techniek heb bewerkt.



Twee andere muren (waar het raam en de deur zich situeren) werden geschilderd in diezelfde speciale lichtbruine-beige techniek en de laatste muur (waar het bed zich bevindt) werd gebruikt om alle aandacht op te richten. Dit is ook de muur die je ziet als je binnenkomt. Daarom besloten we om de muur een donkergrijze tint te zetten. Hierdoor krijg je een leuke samenwerking tussen de verschillende kleuren in de kamer.

Hieronder geef ik enkel foto's van het eindresultaat. Het is duidelijk dat de schilderwerken de slaapkamer positief hebben beïnvloed. Oordeel gerust zelf! Bemerk ook de leuke kleurencombinaties die je nadien nog kan maken in de kamer. Zo heb je bijvoorbeeld lakens met een rode tint in. Dit is erg mooi in combinatie met het donkergrijs op de achtergrond! Ook de belichting speelt een zeer romantische en harmonieuze rol in het totaalbeeld.